dimecres, 2 de març del 2011

ACTIVITAT 8: "OBSERVACIÓ TÓNICO-POSTURAL" (INDIVIDUAL)


En aquesta imatge podem observar a l'infant en una posició aseguda. El nen manté el cap per si sol, es pot inclinar sense ajuda i no es recolza amb les mans, pertant té un equilibri estàtic. L'infant està assegut davant d'un ordinador i es mostra feliç ja que li podem veure un somriure. Podem veure que el su to muscular es bo. En el tema de la prensió podem veure que és bona (pinça superior i inferior) ja que l'infant esta monejant amb els dits el teclat de l'ordinador. Pel que fa la lateralitat crec que no està definida en aquesta edat encara que podem veure que manipula l'ordinador amb la ma dreta. L'infant mira directament a l'ordinador per tant podem dir que té molt desenvolupat la visió oulo-manual. Podem veure que el nen no tanca correctament el puny per a poder seleccionar millor les tecles. Domina l'hipertonia. Crec que aquest infant té de 9-11 mesos.


 En aquesta imatge veiem una nena que està ajupida per poder agafar una flor que hi ha al terra. L'està agafant amb la ma esquerra pertant la seva lateralitat crec que és homogènia ja que encara no ho a desenvolupat del tot. En el tema de l'equilibri podem dir que és dinànic, ja que manté una posició en equilibri.
Aquesta nena agafa la flor amb la mà i la mira amb els ulls per tant podem dir que té una coordinació visió-manual. Pel que fa a la prensió podrà fer la pinça inferior.
Aquesta nena té una edat aproximada de 12  mesos.


 En aquesta imatge podem veure un nen assegut en una cadira correctament i dibuixant alguna cosa damunt d'una taula per tant té un bpn equilibri ja que esta mig inclinat cap endavant per poder observar millor el que dibuixa. Pel que fa la seva lateralitat podem dir que agafa el llapis amb la ma dreta i que ja la té definida. Pel que fa la pinça pot fer els dos tipus de pinça ja que agafa correctament el llapis i amb l'altra ma podem veure com subjecta el full. Penso que el seu equilibri es molt bo ja que en aquesta imatge esta assegut correctament i sense ajuda (dinàmic).
Podria dir que aquest nen té uns 5-6 anys d'edat.


6 comentaris:

  1. Hola!
    m'agraden els comentaris que has posat a cada imatge, perquè estan ben justificats i ho expliques de manera entenedora, en quan a l'edat dels infants estic d'acord, menys a la primera foto, que crec que té uns mesos més, ja que s'asenta correctament i s'aguanta sense ajuda.
    De totes maneres no crec que hagis de canviar les edats dels infants.

    ResponElimina
  2. hola carmela!!!!
    crec que tots els teus comentaris han estat molt adient i has explicat molt correctament totes les caracteristiques de l'infant.
    Pel que fa a les edats, jo no canviaria cap, doncs, crec que són bastant paregudes a les meves.
    En conclusió, crec que has realitzat unes definicions molt acertades i molt ben explicades i per això jo no canviaria res.

    ResponElimina
  3. hola carmela!
    crec que els teus comentaris que has realitzat han estat adecuats, i els has explicat amb detalls,i unes característiques fácils de entendre'ls. M'han agradat les definicions de cada imatge.Doncs,de totes maneres jo no canviaria res ni els edats tampoc perquè és la edat que posat tots.

    ResponElimina
  4. Hola Carmela!
    Las definiciones que has explicado de las imagenes me parecen muy correctas y adecuadas. En lo único que no estoy de acuerdo es en la edad que has puesto en las segunda ya que yo creo que tiene algunos meses mas, puesto que ya se agachas ella sola y se mantiene correctamente.
    En definitiva me parecen unas buenas argumentaciones

    ResponElimina
  5. hola carmela estan bien argumentado tu trabajo pero con las edades no estoy de acuerdo.la 1ª imagen yo me mantengo con las edades que puesto

    ResponElimina